Start Jujutsu Gracie Barra BJJ Självförsvar för tjejer BJJ barnträning Styrelse Schema Priser Hitta oss Switch to english

Jujutsu

Vi tränar en modern Jujutsustil som kombinerar självförsvar med grappling, slag/spark och nedtagningar. Som nybörjare kommer du att lära dig fallteknik samt skydda dig mot slag, sparkar och enkla grepp. De flesta övningarna utförs i par för att du ska få känna på hur teknikerna fungerar med motstånd. Styrkan i Jujutsu är att det är en komplett kampsport, stående och på marken.

Vi tränar en stil som heter Kagami Ryu Jujutsu.

Vi tillhör Svenska Taijutsu / Jujutsu Förbundet
Facebookgrupp
Instagram
Jujutsu - hiji gatame

Träna med oss

Även om du aldrig hållit på med kampsport tidigare eller känner dig otränad kan du vara lugn. I början lägger vi mycket tid på grundrörelser, fallteknik och att skydda sig själv. Med hjälp av kroppsvikten som motstånd bygger du successivt upp din styrka och kondition på ett roligt sätt. Vi tränar i Jujutsudräkter av bomull för att kläderna ska hålla för alla de kraftiga ryck som uppstår i en dojo. Du behöver naturligtvis inte dyka upp med en sådan på första passet utan mjukisbyxor och en t-shirt fungerar bra i början.

Har du tränat Jujutsu tidigare?
I Sverige finns många olika stilar av Jujutsu, stora som små. Den främsta skillnaden mellan dessa är vart man har valt att lägga sitt fokus. Jämfört med många andra stilar har Kagami Ryu Jujutsu en starkare koppling till Judo, BJJ och Karate. Självklart får du behålla din bältesgrad när du tränar med oss!

Vi är med i ett förbund som består av ett trettiotal mindre stilar som träffas regelbundet och tar inspiration av varandra.

Medlemsavgiften är 1100kr/termin. Som medlem får du träna alla våra stilar!

Sparring

Kagami Ryu Jujutsu har sju former av sparring. Vi börjar tidigt med mattbrottning (Ne waza) och Jutsu randori (självförsvar). När du behärskar fallteknik, blockeringar och andra grundläggande tekniker introducerar vi fler sparringformer. Vissa av sparringformerna kräver skydd av olika slag men det är inget du behöver införskaffa första året. Vi har ett pass i veckan som är dedikerat till stående sparring där vi framför allt övar på nedtagningar eller slag och spark.

Hur relaterar Jujutsu till BJJ?

Brasiliansk Jiu-jitsu fokuserar till största delen på mattbrottning där åtminstone en av personerna befinner sig på marken. I Jujutsu kallar vi detta för Ne waza och det är något som vi också lägger stor vikt vid, både som teknikträning och som sparringform. Vår Jujutsu kompletterar BJJ väldigt bra eftersom vi lägger mycket tid på nedtagningar, som också är viktigt för BJJ. Flera av våra instruktörer tränar även BJJ.
Jujutsu och bjj går bra ihop på bild Juji gatame

Kom och prova på

Du är alltid välkommen att prova på, ingen föranmälan krävs. På vår klubb får du träna i två veckor innan du behöver betala medlemsavgiften. Som medlem hos oss får du träna alla våra stilar om du önskar. Vår Jujutsu ger dig en solid grund att stå på oavsett vad du söker i kampsportsväg.
Jujutsu - Hiza geri

Instruktörer

Peter Spegel, Renshi
+46 70 287 02 97
 |||||
Arvid Edberg, Sensei
+46 76 815 70 78
 ||
John Nilsson, Sensei
 ||