Start Jujutsu Gracie Barra BJJ Självförsvar för tjejer BJJ barnträning Styrelse Schema Priser Hitta oss Switch to english

Gracie Barra BJJ

Brasiliansk Jiu-jitsu är en kampsport som fokuserar på markkamp. Vi tillhör organisationen Gracie Barra som är ett av de största och mest framgångsrika BJJ-teamen i världen. BJJ är en väldigt populär tävlingsform som växer explosionsartat med många framgångsrika utövare från Sverige. Tävlingarna inleds stående där de båda tävlande har möjlighet att skaffa sig en bra position genom att kasta eller svepa den andra. Därefter utspelar sig större delen av matchen på marken där båda kämpar för att få en dominant position och sedan låsa ut den andra med tekniker mot leder eller hals.
Umeå Kampcenter

Träna med oss

BJJ kretsar mycket kring att bygga upp en individuell repertoar av tekniker som funkar väl ihop. Vi har inga krav på att du måste tävla utan stilen fungerar även väldigt bra som motionsform. Till en början får du bekanta dig med de vanligaste positionerna som du kommer att hamna i, smarta sätt att ta sig ur ett underläge och andra fundamentala kunskaper. Du kommer snabbt märka att du blir smidigare och uthålligare när du börjar brottas hos oss, så var inte orolig om du är stel som en pinne! Vi tränar vanligen i BJJ-dräkter som är gjorda för att klara av alla drag och ryck som uppstår när vi brottas. Från början går det bra med långbyxor och en t-shirt för att minimera brännsår från mattan.

Har du tränat kampsport tidigare?
Oavsett vad du har för ambitioner med din träning kan vi hjälpa dig att nå dit. Om du tränat grappling sedan tidigare kommer du att känna igen tänket men det är sannolikt att du kommer att få lära dig att jobba från nya positioner och grepp. Genom våra kontakter i Europa och USA strävar vi efter att hålla Norrlands bästa läger så att du kan få tips från eliten first hand.

Medlemsavgiften är 1100kr/termin. Som medlem får du träna alla våra stilar!
Umeå Kampcenter

Hur ser en träning ut?

Varje pass börjar med en gemensam uppvärmning som passar den sport som vi utövar. Det kan t ex röra sig om fallteknik, pardrillar eller mobilitetsövningar. Därefter delar vi upp oss i nybörjare och avancerade så att de som är nya får lära sig grunderna först. Teknikgenomgångar varvas med träning i par så att det både finns chans att ställa frågor och att utforska teknikerna på egen hand. Vi avslutar gärna med lite situationssparring så att du får testa de nya teknikerna med lite motstånd. Därefter finns det utrymme att sparras fritt eller repetera tekniker om man hellre känner för det.
Umeå Kampcenter

Kom och prova på

Du är alltid välkommen att prova på, ingen föranmälan krävs. På vår klubb får du träna i två veckor innan du behöver betala medlemsavgiften. Som medlem hos oss får du träna alla våra stilar om du önskar. Vår BJJ fungerar bra både som egen stil och som komplement till stående kampsportsformer.
Umeå Kampcenter

Instruktörer

Mattias Sandström
+46 70 215 96 30
 
Moa Carlsson Gustafsson